Mainos
Mainos

Tulevat hallituskuviot kuumentavat jo tunteita

SDP ja kokoomus kiistelevät siitä, kuuluuko tulevien eduskuntavaalien suurimmalle puolueelle automaattisesti pääministerin paikka. Kokoomuksen mukaan myös porvarihallitus on aivan yhtä mahdollinen, vaikka SDP:stä tulisi vaalien suurin puolue.

SDP epäilee keskustaa ja kokoomusta yhteistyöstä myös eduskuntavaaleissa. Demarileiri on ärsyyntynyt kokoomuksen kuhertelusta keskustan suuntaan presidentinvaalien innostamana.

Kokoomuksen ryhmänjohtajan lehtikommentit siitä, että suurin puolue ei saa automaattisesti pääministerin paikkaa eduskuntavaalien jälkeen ihmetyttävät mielipidemittausten tämänhetkistä ykköspuoluetta.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin mielestä on luontevaa, että suurin puolue istuu hallituksessa ja sillä on myös pääministerin paikka. Backman sanoo, että ennakkokeskusteluissa tämä käytäntö on nyt kyseenalaistettu. Backman kertoo sen herättäneen SDP:n leirissä ihmetystä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan mistään pääministeriautomaatista ei ole sovittu - kakkonen ja kolmonen voivat hallituksen kasata, jos ohjelmat osuvat yksiin ja paikat riittävät enemmistöön eduskunnassa.

Keskusta on kannanotoissaan kokoomusta varovaisempi. Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoo perinteisen tavan olevan luonteva. Hän kuitenkin lisää, että puolueiden teemat ja sisällöt voisivat vaikuttaa hallituksen muodostamiseen jopa kansantahtoa enemmän.

Kalli myös kiistää demareiden epäilyt, että porvaripuolueet olisivat sopineet hallitusnuoteista etukäteen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme