Mainos
Mainos

Tulevina aamuina kannattaa tiirailla taivaalle – bongaa erikoinen päivätaivaan Kuu!

Kuulaina lokakuun lopun aamuina Kuun on voinut bongata läntiseltä taivaalta heti auringonnousun jälkeen. Ilmiötä kutsutaan päivätaivaan Kuuksi, joka aurinkoisina ja selkeinä aamuina näkyy selkeästi. Kyse ei ole kuitenkaan mistään poikkeuksellisesta ilmiöstä.

Tähtitieteellisestä yhdistyksestä Ursasta kerrotaan, että Kuu on nyt täysikuuvaiheen jälkeen vähenemässä ja näkyy hyvin aamuisella länsitaivaalla eli päinvastaisessa suunnassa kuin nouseva Aurinko.

– Kuu on siis edelleen lähes täysi, ja siksi varsin kirkas. Tulevina aamuina se on yhä korkeammalla taivaalla, mutta vähenee samalla jatkuvasti ja menettää näyttävyyttään, selittää tiedottaja Anne Liljeström Ursasta.

Samalla tavalla näyttävä aamutaivaan Kuu saadaan joka kuukausi täysikuun jälkeen. Esimerkiksi keskiviikkona sää oli Etelä-Suomessa Kuun bongaamiselle täydellinen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme