Mainos
Mainos

Tuli tuhosi kymmeniä hehtaareja metsää

Raju maastopalo tuhosi eilen kymmeniä hehtaareja metsää Ikaalisissa Pirkanmaalla. Palo saatiin päivän mittaan hallintaan, mutta palopesäkkeiden sammuttamisen uskottiin jatkuvan armeijan virka-avun ja useiden palokunnan yksikköjen voimin ainakin aamuun asti.

Pirttijärven maastossa eilen puoliltapäivin syttynyt palo levisi nopeasti voimakkaan tuulen takia. Päivystävän palomestarin mukaan tuli poltti arviolta 75 hehtaaria korpimetsää. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Metsää roihusi myös Uudellamaalla

Lukuisia metsäpaloja syttyi eilen myös eri puolilla Etelä- ja Länsi-Suomea. Erityisen ankarasti punainen kukko kuritti Uudenmaan luontoa.

Kiirettä piti esimerkiksi Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella, sillä useita sen sammutus- ja pelastusyksiköitä oli koko päivän kiinni metsäpaloissa. Tuli riehui muun muassa Vaaralassa, Hakunilassa, Itä-Hakkilassa sekä Vantaan ja Helsingin rajoilla, Vantaan ja Sipoon rajoilla sekä Sipoossa.

Pelastuslaitoksen apuna oli rajavartiolaitoksen helikopteri, jota voitiin käyttää kohteissa, joihin on vaikea muuten päästä. Kopteri esti myös tehokkaasti palon leviämistä asutusalueiden reunamilla.

Myös Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella syttyi kolme lähes samanaikaista maastopaloa maanantaina iltapäivällä. Paloja oli Veikkolan Honkatiellä, Upinniemessä ja Nuuksion kansallispuistossa.

Upinniemessä palomiehet onnistuivat viime hetkellä estämään maastopalon leviämisen asuinrakennukseen. Nuuksiossa huomattiin puolestaan lauantaisen palon jäljiltä uudelleen syttyneitä palopesäkkeitä. Veikkolassa taas metsäpalon aiheutti lasten suurennuslasileikki.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme