Mainos
Mainos

Tuliaisia saa tuoda EU:n ulkopuolelta yhä enemmän

EU:n ulkopuolelta Suomeen tulevat matkustajat jaetaan vastedes tuliaisten verottomuusasioissa kahteen luokkaan. Lento- ja meriliikenteen matkustajia kohdellaan verotuksessa eri lailla kuin muun liikenteen matkustajia.

Hallitus esittää eduskunnalle huomenna annettavassa esityksessä, että EU:n ulkopuolelta tuotavien tavaroiden arvonlisäverottomuus nousee nykyisestä 175 eurosta 300 euroon. Ilma- ja merimatkustajien tuonneille otettaan käyttöön erillinen 430 euron enimmäisraja.

Viiniä voi esityksen mukaan tuoda EU:n ulkopuolelta neljä litraa, kun nykyisin enimmäismäärä on kaksi litraa. Muutoin alkoholijuomien ja tupakkatuotteiden määrälliset rajoitukset säilyvät ennallaan. Hajuvesien, kahvin ja teen määrälliset rajoitukset poistetaan. Nämä tuotteet kuuluvat vastedes yleisen arvorajan piiriin.

Muutoksilla pannaan täytäntöön tuontitavaroiden arvonlisäverottomuudesta annettu EU:n direktiivi. Muutosten on tarkoitus tulla voimaan joulukuun alusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot