Mainos
Mainos

Tulipalo Helsingin vastaanottokeskuksessa hallinnassa

Helsingin keskustassa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Uudenmaankadulla syttynyt tulipalo on saatu hallintaan. Kukaan ei ole loukkaantunut, mutta keskuksen asukkaat ja työntekijät on evakuoitu. Sammutustyöt jatkuvat.

Pelastuslaitoksen mukaan palo sai alkunsa rakennuksen 50-neliöiseltä ullakolta. Poliisi kuitenkin kertoi aiemmin, että palo syttyi keskuksen kolmannessa kerroksessa ja levisi nopeasti neljänteen kerrokseen ja kattorakenteisiin. Syttymissyystä ei ole tietoa.

Pelastuslaitoksen mukaan palo uhkasi levitä ullakolta myös viereiseen asuinrakennukseen.

Syttymisaikaan keskuksen sisällä oli kymmeniä ihmisiä. He menivät ensin läheiseen kahvilaan, josta heidät evakuoitiin bussikuljetuksella kahteen muuhun Helsingissä sijaitsevaan vastaanottokeskukseen, kertoo poliisi.

Palo syttyi kello 13:n aikaan. Uudenmaankadun osuus Annankadun ja Fredrikinkadun välillä katkaistiin sammutustöiden takia liikenteeltä.

Vastaanottokeskuksessa on majoitustilaa 200 turvapaikanhakijalle. Keskus aloitti toimintansa marraskuussa 2009.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme