Mainos
Mainos

Tulipalo pysäytti pääradan junaliikenteen - katso kuvat

Junaliikenne kulkee jälleen Riihimäen rataosuudella. Tulipalo pysäytti junaliikenteen iltapäivällä pääradalla Riihimäellä. VR:n mukaan häiriöt liikenteessä voivat kuitenkin kestää pitkälle iltaan saakka.

Työmaapalo juna-aseman lähellä on saatu haltuun. Savua on yhä ilmassa ja se voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia. Päivystävän palomestarin mukaan valmistumassa olleen matkakeskuksen kaikkiin kerroksiin ei päästä edelleenkään, koska kerroksissa on kaasupulloja, jotka voivat räjähdellä.

Riihimäen aseman kohdalla syttyi päivällä suurpalo matkailuliikennekeskuksen työmaalla. Savunmuodostus oli niin suuri, että Ratahallintokeskus pysäytti junat aseman pohjois- ja eteläpuolelle. Nopeasti levinneen suurpalon alustava syttymissyy on kaasulämmittimen kaatuminen styroksin päälle. Syttymishetkellä paikalla oli noin 50 ihmistä töissä. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin, sillä työnjohtaja huomasi palon nopeasti.

- Savua ja käryä on niin paljon, että se kantautuu moottoritielle ja vanhalle 3-tielle. Lähellä olevan Prisma-keskuksen parkkipaikka on kertynyt täyteen ihmisiä, jotka tuijottavat epäuskoisesti savupatsasta, kertoi MTV:n uutisille paikanpäältä hyvinkääläinen Heta Hakkarainen.

Riihimäen asema evakuoitiin

Jari Lindström Ratahallintokeskuksesta kertoi heti palon jälkeen, että junaliikenne Riihimäen kautta oli laitettu täysin poikki.

Ratahallintokeskus teki yhteistyötä palo- ja pelastusviranomaisten kanssa.

VR:n mukaan matkaavat lähiliikenteen H- ja R-junat sekä kaukojunat joutuivat pysähtymään Helsingistä Hyvinkäälle tultaessa. Lähi- ja kaukojunien matkustajille on järjestetty erillinen bussikuljetus Hyvinkäältä Hämeenlinnan suuntaan.

Pääradan liikennekatko vaikutti useiden tuhansien ihmisten matkustukseen.

Suurpaloa on ollut sammuttamassa useita yksiköitä Riihimäen ja Kanta-Uudenmaan pelastuslaitoksista. Päivystävän palomestarin mukaan heidän tiedossaan ei ole, että kukaan olisi palossa loukkaantunut. Hälytys Eteläisellä Asemakadulla syttyneestä tulipalosta tuli Hämeen hätäkeskukseen kello 15.40.

Rakennustyöt viivästyvät

Sammutustöitä johtava päivystävä palomestari Heikki Harri kertoi palopaikalta, että palomiehet onnistuivat katkaisemaan palon leviämisen rakennuksen matalasta osasta sen yhteydessä olevaan viisikerroksiseen rakennukseen.

Jälkisammutus kestää tunteja, arvioi palomestari Harri. Suurpaloa oli sammuttamassa pelastuskomppania, yhteensä parikymmentä sammutusyksikköä.

- Räjähdysvaran takia paloa sammutettiin vain rakennuksen ulkopuolelta. Sisälle jääneitä kaasupulloja on jäähdytettävä aamuun saakka, kertoo palopäällikkö Mika Kivipato kaupungintalolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

YIT:n yksikönjohtaja Hannu Lokka kertoo tiedotustilaisuudessa, että matkakeskuksen oli tarkoitus valmistua marraskuussa. Nyt rakennustyöt viivästyvä usealla kuukaudella.

- Töiden jatko selviää huomenna, Lokka sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme