Mainos
Mainos

Tulipalo tuhosi Bottan juhlakerroksen

Helsinkiläisen ravintola Ostrobotnian eli Bottan juhlakerroksen kabinetti on tuhoutunut illalla kynttilän aiheuttamassa tulipalossa. Ainakin 170 ihmistä evakuoitiin, mutta pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut palossa.

Ravintola sijaitsee kaupungin keskustassa eduskuntatalon lähellä. Rakennuksen pohjakerroksessa ja kellarikerroksessa on ravintola Manala, ja toinen kerros tunnetaan Ostrobotnian juhlakerroksena.

Ravintolan henkilökunnan mukaan palo sai alkunsa kynttilästä, joka sytytti kabinetin ikkunaverhot palamaan. Henkilökunta ehti auttaa asiakkaat ulos jo ennen kuin palokunta saapui paikalle.

Liekit leiskuivat ulos ikkunoista palokunnan saapuessa. Palo saatiin hallintaan kohtalaisen nopeasti.

Pelastuslaitoksen mukaan palossa oli suuronnettomuuden ainekset, koska suuri määrä ihmisiä piti evakuoida ahtaista tiloista lyhyessä ajassa. Jos väkijoukossa olisi levinnyt paniikki, tilanne olisi nopeasti muuttunut huomattavasti vaarallisemmaksi.

Kaikki sujui rauhallisesti

Palosta evakuoidut Aki Sipovaara ja Heta Närhi kehuvat kaiken sujuneen nopeasti ja rauhallisesti. He olivat esiintymässä yksityisissä pikkujouluissa yhdessä juhlakerroksen kabineteista ja joutuivat jättämään takkinsa ja muun omaisuutensa poistuessaan ravintolasta.

Kumpikin sai kuitenkin takkinsa takaisin savunhajuisena mutta muuten ehjänä. Esiintymisenkin he hoitivat loppuun ravintola Storyvillessä, johon evakuoidut juhlijat siirrettiin jatkamaan juhlia odottelemaan päällystakkejaan.

Storyvillessä iltaa jatkaneet pikkujoulujuhlijat eivät vaikuttaneet edes pahemmin säikähtäneiltä, vaan ilta jatkui rennoissa tunnelmissa.

Pohjalaisten osakuntien talo

Savu levisi keskustaan

Palopaikalta nousi paljon savua, jota tuuli kuljetti Töölöön päin. Poliisi kehotti ihmisiä välttämään alueella liikkumista ja alueen asukkaita sulkemaan ikkunat.

Ostrobotnian juhlakerroksessa on ravintolan verkkosivujen mukaan neljä kabinettia ja juhlasali, ja niiden tiloissa pidetään myös Pohjalaisen Gallerian merkittävää muotokuvakokoelmaa. Pelastuslaitoksen mukaan koko toinen kerros tuli palossa täyteen savua, mikä aiheutti mittavat savuvahingot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme