Mainos
Mainos

Tulipaloissa kaasut ovat liekkejä tappavampia

Yleisin kuolinsyy tulipaloissa on palokaasuista johtuva myrkytys.

Tavallisimmin kyseessä on häkämyrkytys, joka voi johtaa tajuttomuuteen jo muutamissa minuuteissa. Hoitona annetaan sataprosenttista happea joko hengityskoneen tai maskin kautta.

- Kudosten hapettumisen estävä häkä syrjäytetään verenkierrosta puhtaan hapen avulla, kertoo osastonlääkäri Timo Mäntylä Meilahden sairaalan keuhkosairauksien klinikalta.

Yleensä potilaan ennuste on hyvä, jos tämä on selvinnyt savukaasualtistuksesta ja häkämyrkytyksestä, eikä ole saanut palovammoja keuhkoihin.

- Vaikeasta häkämyrkytyksestä voi myöhemmin seurata keskushermosto-oireita, jolloin puhutaan varhaisesta dementiasta, Mäntylä sanoo.

Happihoitoa saatetaan tulipalojen yhteydessä antaa kaikille sairaanhoitohenkilökunnan kanssa tekemisissä olleille, sillä siitä ei ole mitään haittaakaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot