Mainos
Mainos

Tulipalon varalta toimintaohjeet joka asuntoon

Kerrostalojen paloturvallisuutta parannetaan Kuopiossa asuntokohtaisilla ohjeilla.

Kuopiossa on nyt ensimmäisenä maassa laadittu asuntokohtaiset toimintaohjeet tulipalon varalta uuteen asuinkerrostaloon. Jatkossa ohjeet vaaditaan kerrostaloilta osana rakennuslupaa.

Asunto Oy Kuopion Turonkulma Kuopion keskustan tuntumassa on valmiina ottamaan ensimmäiset asukkaat vastaan lähipäivinä. Viimeisenä silauksena on joka huoneiston siivouskaapin oveen liimattu huoneistokohtainen pelastautumisohje.

- Joka asunnossa on oma yksilöllinen täsmäohje oikeista menettelytavoista ja pelastautumismahdollisuuksista, johtava palotarkastaja Aarne Hamunen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kertoo.

Pelastuslaitoksella on havaittu, että kerrostalopaloissa syntyy sellaisiakin vaaratilanteita, jotka voitaisiin välttää.

- Yleisin virhe on, että ihmiset lähtee porrashuoneisiin, vaikka siellä selvästi on savukaasuja, että porrashuoneisiin ei missään tapauksessa saa silloin mennä. Ihmiset ovat uteliaita, he kurkkivat, ovia on auki, niin se on virheellinen menettely, Hamunen kertoo.

Pelastautumisohje neuvoo, että jos portaissa on savua, on pysyttävä oman oven takana.

Huoneistokohtaiset pelastautumisohjeet vaaditaan Kuopiossa jatkossa jokaiseen uuteen asuinkerrostaloon rakennusluvan ehtona. Rakennustarkastajien päätöksellä ohje voidaan laajentaa muuallekin maakunnan taajamiin.

Tulipalokuolemia oli viime vuonna maassamme peräti 116. Joka vuosi ihmisiä menehtyy myös kerrostalopaloissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme