Mainos
Mainos

Tulipaloriski kasvaa talvilomakaudella

Tulisijasta tai hormista syttyvät tulipalot lisääntyvät talvilomakaudella. Vapaa-ajan asunnon pitkään kylmänä ollut tulisija tulisi lämmittää varovasti halkeamien ehkäisemiseksi. Halkeamista tulipalo voi levitä talon rakenteisiin ja edelleen koko taloon. Lämmitys tulisikin aloittaa muutamalla puulla, ja puiden määrää lisätä vähitellen seuraavia pesällisiä poltettaessa.

Palovaroittimien testaus tärkeää

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaa myös, että vapaa-ajan asunnoissa tai vuokramökeissä on oltava riittävästi toimivia palovaroittimia. Kylmyys ja kosteus ovat voineet vahingoittaa palovaroitinta, ja myös paristo on voinut tyhjentyä. Palovaroittimen tominnan voi testata painamalla laitteen testinappia.

Häkäkaasujen poistuminen varmistettava

Hajuttomat ja näkymättömät häkäkaasut voivat aiheuttaa häkämyrkytyksen, joka pahimmassa tapauksessa voi johtaa kuolemaan. Häkäkaasujen pääsy huoneistoon ehkäistään sulkemalla savupelti vasta hiilloksen sammuttua. Häkäkaasujen poistumisen voi varmistaa poraamalla reiän hormin savupeltiin tai taittamalla pellistä kulman pois. Turvallisuutta voi lisätä myös hankkimalla palovaroittimen lisäksi asuntoon häkävaroittimen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme