Mainos
Mainos

Tulipalot kirkkorakennuksissa lisääntyivät rajusti

Uskonnollisten yhteisöjen rakennuksissa sattui viime vuonna tulipaloja selvästi enemmän kuin aiempina vuosina. Tulipaloja syttyi 20, kun edeltävänä vuonna paloja oli vain viisi.

Hengellisten rakennusten tulipalot ovat usein ihmisen sytyttämiä, mutta myös kynttilät ja vioittuneet sähkölaitteet sytyttävät paloja.

Sisäministeriön pelastusylijohtajan Pentti Partasen mukaan Suomen hengellisten rakennusten tuhopolttojen taustalla ei ole havaittu järjestäytynyttä ideologiaa. Viime vuodelle osunut tilastopiikki uskonnollisten rakennusten tulipaloissa ei hänen mielestään ole dramaattinen, koska määrä on vielä kokonaisuudessaan pieni.

Porvoon tuomiokirkon palon jälkeen seurakunnissa on alettu suhtautua turvallisuusasioihin aikaisempaa vakavammin. Erityisesti Suomen lähes sata keskiaikaista kirkkoa sekä 1700-luvun puukirkot ovat muita tiiviimmässä seurannassa.

Kaikkien tahallisesti sytytettyjen tulipalojen, esimerkiksi koulupalojen, määrä on lisääntynyt selvästi viime vuosina. Jos muun Euroopan kehitys tarttuu Suomeen, lisääntyvät tuhopoltot Partasen mukaan edelleen myös meillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme