Mainos
Mainos

Tulipalot vieneet 60 ihmisen hengen

Tulipalot ovat vaatineet tänä vuonna jo 60 ihmisen hengen. Suomen pelastusalan keskusjärjestön tilastojen mediaseurannan mukaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla kuolleista 44 on miehiä ja 15 naisia. Yhden sukupuoli ei ole tiedossa.

Kuolleita on enemmän kuin viime vuonna. Vuosi sitten samaan aikaan kuolleita oli kertynyt 46 ja koko vuonna 90. Tämän vuoden piikkinä näkyy Espoon maaliskuun lopun omakotitalopalo, jossa menehtyi viisi henkeä. Muuten palokuolemat ovat olleet yksittäistapauksia.

Palokuolematilastot näyttävät ikäviltä vuosi toisensa perään. Tulipaloissa on viime vuosina menehtynyt noin sata henkeä joka vuosi. Pelastusalan keskusjärjestöllä ei ole patenttiratkaisua tilanteen korjaamiseksi.

- Toivoisimme, että ihmiset huolehtisivat enemmän toisistaan, niin että edes palovaroittimeen saataisiin paristo, sanoo tiedottaja Helena Grönstrand.

Erityisen suuressa vaarassa kuolla tulipaloon ovat yksinään omakotitaloissa asuvat ikääntyneet miehet. Yhden tekijän palokuolemissa muodostaa myös alkoholi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme