Mainos
Mainos

Tulisija ja tottumus sähkökatkoksiin auttavat asukkaita Etelä-Savossa

Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan sähköhäiriöt ovat laajenemassa Puumalaa, Juvaa ja Rantasalmea kohti. Pelastusjohtaja Seppo Lokka kehottaa kuntia valppauteen.

Lokan mukaan valmiustilaa nostetaan Etelä-Savossa, koska sähköhäiriötilanne laajenee pohjoista ja itää kohti.

- Siellä, missä aiemmin on ollut hyvä tilanne, kehotetaan kiinnittämään asiaan huomiota.

Lokan mukaan kuntien tehtävä on nyt varmistaa vesihuoltoa, jätevesihuoltoa ja muutenkin kunnan palveluntuotantoa.

Etelä-Savossa käytössä on ollut myös vapaaehtoinen pelastuspalvelu.

- Partiot ovat jalkautuneet maastoon selvittämään ihmisten tilannetta. He kolkuttavat oviin ja kysyvät, onko kaikki hyvin. Kun vikojen piiriin tulee uusia kuntia, täytyy varmistaa, että toiminta lähtee muissakin kunnissa liikkeelle.

Pelkän sähköttömyyden takia kotoa ei tarvitse lähteä

Yksi kuntien tärkeimmistä tehtävistä on varmistaa, että haja-asutusalueella asuvat vanhukset ja muut erityisryhmät ovat toimintakykyisiä.

- Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että haja-asutusalueella lähes joka kiinteistöstä löytyy tulisija, ja ihmiset ovat tottuneet tulemaan toimeen vaikeissakin olosuhteissa. Pelkän sähköttömyyden takia ei kotoa tarvitse lähteä pois.

Lokan mukaan Etelä-Savossa on totuttu sähkökatkoksiin muun muassa viime kesän rajuilmojen jälkeen. Lokan mukaan melkein voi sanoa, että Etelä-Savossa on poikkeustila.

- Ainakin poikkeuksellinen tilanne on. Ei tämä meitä halvaannuta, mutta poikkeavaa on se, että katko on talvisaikaan näin laaja ja pitkäkestoinen.

Katso Järvi-Suomen Energian siirtoteknikon Matti Purasen kommentit:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme