Mainos
Mainos

Tullaus yhä suurin Venäjän-kaupan ongelma

Yritykset kokevat tullauksen lisäksi myös Venäjän byrokratian ja viranomaisten toiminnan ongelmiksi Suomen ja Venäjän välisessä kaupassa.

Tullaus on yritysten mukaan pysynyt pahimpana ongelmana Suomen ja Venäjän välisessä kaupassa. Yli kolmannes yrityksistä kokee sen tänään julkistetun Venäjän-kaupan barometrin mukaan kaupankäynnin suurimaksi ongelmaksi.

Tullauksen kokivat ongelmaksi sekä liiketoimintaa Venäjällä että vientiä Suomesta harjoittavat yritykset. Pahoiksi ongelmiksi yritykset kokevat myös Venäjän byrokratian ja viranomaisten toiminnan.

Yritysten odotukset Venäjän kaupan kasvusta seuraavan puolen vuoden aikana ovat hieman laantuneet, mutta ne ovat edelleen erittäin myönteisiä. Kolme neljäsosaa yrityksistä odottaa vahvan kasvun jatkuvan, kun kasvua keväällä odotti useampi kuin neljä yritystä viidestä.

Yritysten liiketoiminta Venäjällä on barometrin mukaan kasvanut laajalla pohjalla syksystä 2004 lähtien. Lähes kaksi kolmasosaa eli 65 prosenttia yrityksistä kertoi kasvun jatkuneen alkuvuoden aikana.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin barometri julkaistiin kymmenennen kerran.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme