Mainos
Mainos

Tulli ja rajavartiolaitos poliisin hommiin Pohjoisessa

Lapissa ja Pohjois-Karjalassa on aloitettu puoli vuotta kestävä kokeilu, jonka aikana tullin ja rajavartioston partiot saavat hoitaakseen poliisin hälytystehtäviä. Eli tapausta ratkaisemaan voi ensimmäiseksi poliisin asemasta tulla esimerkiksi tulli.

Lapin läänin poliisijohtajan Pentti Sairan mukaan tullin ja rajavartioston yksiköt ovat nyt samalla paikannuskartalla kuin poliisin ja liikkuvan poliisin partiot. Hälytyskeskus voi poimia kartalta tapahtumapaikkaa lähinnä olevan partion ja lähettää sen töihin. Esimerkiksi Lapissa kokeilu lisää 20-30 prosenttia kentällä käytössä olevia yksiköiden määrää.

Hän kuitenkin korostaa, että vastuu toiminnasta on edelleen poliisilla ja viime kädessä poliisin kenttäjohtajalla. Hälytyksen luonne punnitaan tapauskohtaisesti. Poliisi hoitaa jatkossakin muun muassa voimankäyttöä vaativat tilanteet.

Kokeilun tulokset ratkaisevat, laajennetaanko järjestelmä muualle maahan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme