Mainos
Mainos

Tulli jatkaa yhteistyötään huolintaliikkeiden kanssa

Tulli ja huolintaliikkeet jatkavat vuonna 1996 aloittamaansa yhteistyötä rikostorjunnassa.

Suomen tulli jatkaa yhteistyötään huolintaliikkeiden kanssa salakuljetuksen ja muiden tullirikosten torjumiseksi.
Tullihallituksen pääjohtaja Tapani Erling ja Huolintaliikkeiden liiton puheenjohtaja Henry Fagerström allekirjoittivat tänään yhteistyön jatkamista koskevan sopimuksen.

Tullin ja huolintaliikkeiden yhteistyö pitää sisällään muun muassa huolintaliikkeiden henkilöstön kouluttamista mahdollisten epäilyttävien kuljetusten havaitsemiseksi. Erlingin ja Fagerströmin mukaan tullin ja huolintaliikkeiden yhteistyö on molempien osapuolten etujen mukaista, sillä tullirikosten tehokas torjuminen edesauttaa ulkomaankaupan sujuvuutta.

Yhteistyöllä pyritään puuttumaan etenkin alkoholin ja tupakan salakuljetukseen sekä kansainväliseen talousrikollisuuteen. Suomen tulli on solminut yhteistyösopimuksia tullirikollisuuden torjumiseksi erilaisten kuljetusalan järjestöjen kanssa jo vuodesta 1994 lähtien. Tänään allekirjoitettu tullin ja huolintaliikkeiden sopimus on jatkoa vuonna 1996 solmitulle sopimukselle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme