Mainos
Mainos

Tulli: Salakuljetukset lisääntyvät Helsingin MM-kisojen vuoksi

Tulli arvioi salakuljetuksen lisääntyvän ensi kesän Helsingin MM-kisojen aikana.

Tullin mukaan huumeiden ja väärennettyjen tuotteiden salakuljetus saattaa lisääntyä ennen Helsingin yleisurheilun MM-kisoja. Myös prostituution lisääntyminen kisojen aikaan on mahdollista.

Tullihallituksen tiedustelupäällikön Sami Rakshitin mukaan Helsingissä liikkuu kisojen aikaan tavallista enemmän rahaa, joka innostaa rikollisia toimimaan. Rakshit nostaa esimerkiksi kokaiinin, joka on Suomessa melko harvainainen huumausaine, mutta voi hyvinkin yleistyä kisojen aikana.

Rikoskomisario Jarmo Keskitalo keskusrikospoliisista ei usko tullihallituksen tavoin kokaiinin tunkeutumiseen Suomen markkinoille MM-kisojen vuoksi.

- On vaikea nähdä mitään piikkiä tällaisen yleisötapahtuman aikaan. Suomen huumemarkkinoilla on paljon hasista, amfetamiinia ja Subutexia. Kokaiinin ja heroiinin takavarikot ovat olleet varsin pieniä, Keskitalo sanoo.

Väärennetyt tuotteet eivät kiinnosta suomalaisia

Tullihallituksen tiedustelupäällikkö Rakshit ei usko väärennettyjen tuotteiden pesiytymiseen Suomeen, sillä ne eivät mene Suomessa laajalti kaupaksi.

Tullin mukaan tuoteväärennösten kohdalla Suomi on erityisesti kauttakuljetusvaltio Venäjän suuntaan. Kisojen aikaan myytäväksi saatetaan silti salakuljettaa väärennettyä kisakrääsää.

Tullilla runsaasti töitä

Tiedustelupäällikkö Sami Rakshit toteaa, että tullissa on ollut alkuvuoden ajan aiempaa vilkkaampaa. Esimerkiksi Virosta salakuljetettuja savukkeita on takavarikoitu viime kuukausien aikana poikkeuksellisen paljon, ja amfetamiiniakin on takavarikoitu erityisen runsaasti.

-Suoraa yhteyttä kisoihin on kuitenkin vaikea sanoa. Voi myös olla, että olemme vain olleet tehokkaita, Rakshit pohtii.

Viranomaisjärjestelyissä mitattuna Suomessa ei ole koskaan järjestetty yhtä isoa tapahtumaa kuin ensi elokuun yleisurheilun MM-kisat. Kisoissa on esimerkiksi osallistujavaltioita enemmän kuin Ateenan olympialaisissa 2004. Muita viranomaisia kisat työllistävät pahimmin vasta kesällä, mutta tullissa niiden vaikutus näkyy jo aiemmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme