Mainos
Mainos

Tulli syvässä rahoituskriisissä

Tulli on ajautunut syvään rahoituskriisiin, jota hoidetaan toimipaikkaverkostoon ja henkilöstöön kohdistuvilla saneeraustoimilla, kertoo Tullivirkamiesliiton puheenjohtaja Mikko Grönberg.

Tullipalveluita esitetään lakkautettavaksi 13:lla paikkakunnalla: Lahdessa, Hämeenlinnassa, Loviisassa, Parikkalassa, Mustolan tullauskeskuksessa, Raumalla, Kaskisissa, Pietarsaaressa, Kokkolassa, Jyväskylässä, Kemissä, Rovaniemellä ja Polmakissa.

Tullihenkilöstöä vähennetään huomattavasti valtion tuottavuusohjelmaa rajummin. Tuottavuusohjelman mukaisesti Tullilla tulisi vuonna 2010 olla henkilöstöä 2 460 henkilötyövuoden edestä. Rahoituksessa on tällä hetkellä sadan henkilötyövuoden vaje.

- Näköpiirissä on siis palvelussuhteiden päättämisiä ja lomautuksia, ellei Eduskunta puutu käsillä olevaan syöksykierteeseen ja osoita Tullille sen tarvitsemia määrärahoja, Grönberg sanoo.

Tullivirkamiesliiton näkemyksen mukaan määrärahat tulisi mitoittaa vähintään tuottavuusohjelmassa määritellyn henkilöstömäärän mukaisesti.

- Edellä todetut toimet ovat jyrkässä ristiriidassa kansalaisten ja yritysten palvelutarpeen sekä valtion alueellistamistoimien ja työttömyyden torjunnan kanssa. Valtio pakottaa virastot harjoittamaan kestämätöntä henkilöstöpolitiikkaa ja tuottavuudesta tai toimintojen suunnitelmallisesta kehittämisestä ei enää kannata puhua lainkaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot