Mainos
Mainos

Tulli takavarikoi jättilastin salakuljetettua tupakkaa

Eteläinen tullipiirin haaviin jäi 23 000 kartonkia venäläissavukkeita, joita epäillään laittomiksi.

Eteläinen tullipiiri on takavarikoinut suuren tupakkalastin. Tulli epäilee, että savukkeet on tuotu Suomeen laittomasti.

Kyse on 23 000 kartongista, joissa on yhteensä yli neljä ja puoli miljoonaa savuketta. Tupakat on tullin mukaan valmistettu Venäjällä.

Tapauksesta epäillään kahta venäläistä, jotka on vangittu. Tulli uskoo heidän syyllistyneen törkeään veropetokseen kiertämällä noin 700 000 euron valmiste- ja maahantuontiverot. Toiminnan epäillään jatkuneen jo pidemmän aikaa.

Takavarikko tehtiin Mäntsälässä kuukausi sitten. Tulliylitarkastaja Teemu Koskelan mukaan tupakat on kuljetettu Suomeen kuorma-autolla ilmeisesti peitelastiin kätkettynä. Lasti on viety eteläsuomalaiseen varastoon, jossa se on jaettu pienempiin eriin jatkokuljetusta varten. Takavarikoitu lasti on Eteläisen tullipiirin suurin savuketakavarikko yli kolmeen vuoteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme