Mainos
Mainos

Tulli vaatii Venäjältä muutosta autonkuljetusreittiin

Venäjän päätös muuttaa autonkuljetusrekkojen reitti kulkemaan Imatran ja Nuijamaan kautta ei käy Suomen tullille. Tullin pääjohtaja Tapani Erling on lähettänyt venäläiselle kollegalleen kirjeen, jossa hän vaatii, että Vaalimaan rajanylityspaikka pysyy autokuljetuksien ylityspaikkana.

Venäjällä tuli viime kuun lopulla voimaan asetus, joka kieltää Vaalimaan rajapaikan käytön autolastissa olevilta rekoilta.

- Me toivomme pikaisia neuvotteluja asiasta. Liikenteen sujuvuuden parantaminen edellyttää, että Vaalimaa otetaan taas käyttöön kuljetusreittinä, Erling sanoo.

Erlingin mukaan Venäjän päätöksen taustalla on tarve erikoistua tietynlaisten lastien tullaamiseen omilla rajanylityspaikoilla. Hän ihmettelee kuitenkin, etteivät venäläiset keskustelleet asiasta ensiksi suomalaisten kanssa.

Suomessa venäläisiä autokuljetuksia on aiemmin ohjattu niin, että kaikki kolme isoa rajanylityspaikkaa toimivat mahdollisimman tehokkaasti. Erling muistuttaa, että Vaalimaan raja-asema kattaa yli puolet kaikkien kolmen ylityspaikan vastaanottokyvystä. Rajan yli menevästä tavarasta yli 20 prosenttia on autokuljetuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme