Mainos
Mainos

Tullin haaviin tuhansia laittomia bootleg-tallenteita

Tampereen tulli on takavarikoinut yli 3 000 laitonta konserttitallennetta. Kyseessä on ensimmäinen tämäntyyppinen takavarikko Suomessa.

Tampereen tulli on takavarikoinut yli 3000 laitonta konserttitallennetta. Takavarikot tehtiin jo tammikuussa kotietsintöjen yhteydessä Tampereella, Helsingissä ja Kaskisissa.

Laittomien, ns. bootleg-tallenteiden jäljille päästiin normaalin tullivalvonnan yhteydessä. Kyseessä on ensimmäinen tämäntyyppinen takavarikko Suomessa.

Bootleg-taltioinnilla tarkoitetaan elävästä esityksestä, kuten konsertista, ilman esittävän taitelijan lupaa valmistettua tallennetta. Se ei ole piraattikopio, vaan erikseen äänittämällä valmistettu tallenne.

Nyt esiin tulleessa tapauksessa laittomien äänitteiden markkinointi on tapahtunut Internetin välityksellä mm. Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Meksikoon ja useaan Euroopan maahan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme