Mainos
Mainos

Tullin takavarikoimia ikoneja ortodoksikirkolle

Tullin takavarikoimia ikoneja luuvotettiin tänään metropoliitta Ambrosiukselle Helsingin ortodoksisen hiippakunnan hallintaan. Luovutus tehtiin Helsingin ortodoksisen hiippakunnan aloitteesta. Ikonit jäävät edelleen valtion omistukseen.

Nyt luovutetut 17 puupohjaista ikonimaalausta on tuotu laittomasti Suomeen alun perin Venäjältä vuonna 1994, jolloin tulli takavarikoi ne. Ikonit on edelleen tuomittu lainvoimaisella päätöksellä menetetyksi valtiolle. Normaalisti laittomasti maahan tuodut ja valtiolle menetetyiksi tuomitut tavarat myytäisiin tullihuutokaupalla, mutta ikonit eivät uskonnollisen luonteen vuoksi sovellu huutokaupattaviksi.

Ikoneista on tehty hinta- ja kuntoarviointi. Arvion mukaan ikonien joukossa on muutamia kiinnostavia ikoniaiheita, mutta ikonit näyttävät olevan sellaisia, joiden osalta vähintäänkin jonkinasteista konservointia tarvitaan.

Ikoneita olivat luovuttamassa hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi ja tullihallituksen pääjohtaja Tapani Erling.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot