Mainos
Mainos

Tulosiltaa rakennetaan ryminällä - MTV3 vahvasti mukana vaalitunnelmassa

MTV3:n M3-studiolla kuuluu pauke ja tuoksuu maali. Vaalitenteistä tuttuja lavasteita on revitty auki sunnuntain h-hetkeä varten ja rakennustöitä tehdään nyt hiki hatussa.

– Vaalien sydän on täällä. Kolmosstudiolta kerrotaan tulokset reaaliajassa ja imetään suorat raportit kaupungilta. Tulosillasta on tulossa massiivinen, kertoo MTV3:n politiikan päällikkö Timo Haapala.

Suora tulosilta-lähetys alkaa MTV3-kanavalla sunnuntaina kello 19.30. Haapala vetää pitkän illan aikana "viisasten kerhoa", joka analysoi vaalituloksia tuoreeltaan. Haapalan kanssa samaan pöytään istuvat konkaripoliitikot Sauli Niinistö (kok.), Seppo Kääriäinen (kesk.) ja Eero Heinäluoma (sd.).

– Porukalla käydään läpi sitä, mitä vaalitulos ihan oikeasti merkitsee, Haapala kuvaa.

Haapala viettää studioiltaa siis konkariseurassa ja tulosiltaa emännöi toimittaja Eeva Lehtimäki. Hän käy tuloksia läpi MTV3:n oman vaaliasiantuntijan, tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin kanssa.

Lisäksi illassa on mukana toimittaja Vesa Kallionpää, joka huolehtii MTV3:n tämän vaalikevään ylpeydestä "touch screenistä". Kosketusnäytöllinen monitori on tuttu jo MTV3:n vaalitenteistä, mutta tulosillassa siitä katsellaan tuloksia aivan uudella tavalla.

– Ruudun visuaalinen ilme antaa katsojalle aivan uudentyyppisen kokemuksen, Haapala lupaa.

Vaikka puitteisiin panostetaan näissä vaaleissa paljon, myös tunteilla on tärkeä roolinsa lähetyksessä.

– Tunnelma on tulosiltana varmasti erittäin jännittynyt. Tällaisia vaaleja ei varmasti ole sotien jälkeen nähty, Haapala tiivistää.

Toimittajat raportoivat kaupungilta

Maikkarin vaalitiimi ei kuitenkaan pesi pelkästään M3-studiolla. Toimittajat tekevät suoria haastatteluja ja raportoivat kaikkien eduskuntapuolueiden vaalivalvojaisista.

Seuraavasta grafiikasta selviää, ketkä päivystävät missäkin.

Heidän lisäkseen toimittajat Mari Haavisto ja Marja Sannikka kiertävät RKP:n, vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien valvojaisissa.

Musiikkitalo valmistautuu koitokseen

Illan kohokohta on eittämättä se, kun kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat kokoontuvat upouuteen Musiikkitaloon.

Puheenjohtajat livahtavat Musiikkitalon pyöröovista sisään noin kello 20.50, siis liki tunnin ennakkoäänten julkistamisen jälkeen.

– Jännittävin tilanne Musiikkitalolla on se, kun johtajat tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa. Silloin aletaan katsella, ketkä voisivat lähteä hallitukseen yhdessä. Uutta on tänä vuonna myös se, etteivät johtajat ole koolla silloin, kun ennakkoäänet julkaistaan, sanoo paikalla päivystävä toimittaja Raimo Pitkänen.

Vielä perjantaina järjestelyt juuri valmistuneessa Musiikkitalossa olivat vielä kesken, mikä on ollut haasteellista järjestelyjen kannalta.

– Rakennukseen on vasta tänään tehty käyttöönottotarkastus. Vaikka tila on nyt valmis ja siisti, on se aivan hetki sitten ollut vielä rakennustyömaata. Se on tietysti vaikeuttanut järjestelyjä, sanoo tuottajana Musiikkitalolla toimiva Tomi Einonen.

Luvassa minuuttiaikataulu

Ennen yhdeksää Musiikkitaloon saapuvat puheenjohtajat ovat MTV3:n haastattelussa noin kello 21.20 -21.40. MTV3:n ja Yleisradion tekemien haastattelujen jälkeen puheenjohtajat siirtyvät STT:n järjestämään tiedotustilaisuuteen, joka näytetään myös MTV3:lla.

STT:n infoon on ilmoittautunut noin 120 toimittajaa. Puolet heistä tekee juttuja kotimaisiin ja puolet ulkomaisiin välineisiin.

– Vaikka minuuttiaikataulut on sovittu, kokemus on osoittanut, että hieman myöhässä yleensä mennään. On kuitenkin hyvä, että sähköisille välineille on varattu omat haastatteluajat. Aiemmissa vaaleissa on syntynyt jopa kaaosta, koska kaikki toimittajat ovat halunneet haastatteluja samaan aikaan, kertoo Pitkänen.

Näissä vaaleissa lähetystä kannattaa seurata läppäri sylissä tai ainakin kurkistella välillä verkon puolelle. Maikkarin verkkotoimitus kokoaa illan aikana valtaisan paketin vaaliuutisia uutis- javaalisivuillemme.

Verkosta löytyy myös tulospalvelu, jossa voi seurata esimerkiksi oman ehdokkaan äänisaaliin kehittymistä. Vielä on aikaa kokeilla myösMaikkarin vaalikonetta, josta saattaa löytyä juuri se oikea ehdokas sunnuntain äänestystä varten.

(MTV3)

Katso Marja Sannikan juttu (Seitsemän uutiset 15.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme