Mainos
Mainos

Tulosopimus syntyi -aikataulut pettivät

Uusi kaksivuotinen tulosopimus allekirjoitettiin varhain tänään ennen kello kolmea. Sopimus astuu voimaan vuoden 1998 alussa ja päättyy tammikuun puolivälissä vuonna 2000. Sopimuksen allekirjoittivat kaikki työmarkkinoiden keskusjärjestöt.

Sopimus syntyi, kun keskeisillä vientialoilla saavutettiin neuvottelutulokset varhain aamuyöllä. Viimeisinä ratkaisut saatiin satamien ahtausalalla ja paperiteollisuuudessa.

Sopimus on erittäin kattava. Sen piirissä arvioidaan olevan noin 98 prosenttia palkansaajista. SAK:n jäsenistö on mukana lähes sataprosenttisesti, STTK:n ja Akavan osalta ulkopuolelle jäi muutamia jäsenmäärältään pienehköjä sopimusaloja.

Työmarkkinajohtajat kehuivat tupoa

Tuore tulosopimus sai heti vilpitöntä kiitosta työmarkkinajohtajilta. Työmarkkinaosapuolet olivat tyytyväisiä erityisesti sopimuksen myönteisiin vaikutuksiin maan taloudelle ja työllisyydelle.

Osapuolet korostivat, että tulosopimus edistää työllisyyttä ja kansalaisten ostovoiman kasvua sekä edesauttaa kansallisen kilpailukyvyn säilyttämistä.
(STT-MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme