Mainos
Mainos

Tulossa tietokirjoja joka makuun

Suomen tietokirjailijat ry on jakanut syksyn apurahoina yli miljoona euroa luovaan kirjoitustyöhön. Saajia oli 387. Esimerkiksi Peter von Bagh sai suurimman mahdollisen eli 5 000:n euron apurahan Elämää suurempi televisio -tietokirjan tekoon. Jouni Kemppainen puolestaan sai 3 500 euroa Arto Paasilinnan auktorisoidun elämäkerran kirjoittamiseen.

Tekeillä näyttäisi olevan tietokirjoja laidasta laitaan: Kotinikkarin niksikirjaa, Kateudesta, häpeästä ja henkisestä jaksamisesta suomalaisessa yhteiskunnassa, Saaristomeren ranta- ja venevajoista, Journalismin uusista trendeistä tai esimerkiksi Lapsista punavankeina.

Apurahat ovat suuruudeltaan 950-5 000 euroa. Hakemuksia oli 708.

Suomen tietokirjailijat ry:n apurahat rahoitetaan Kopioston perimillä teosten valokopiointikorvauksilla.

Apurahapäätökset valmisteli hallitukselle apurahatoimikunta, jonka puheenjohtaja on Markku Monni. Toimikunnan jäsenet ovat Hannele Cantell, Joel Kuortti, Helena Ruuska ja Terhi Pietiläinen sekä sihteeri Jukka-Pekka Pietiäinen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot