Mainos
Mainos

"Tulosta tavoitellaan jo potilasturvallisuuden kustannuksella"

Hoitohenkilöstön mukaan monissa kuntien ulkoistamissa terveyskeskuksissa ja sairaaloiden vuodeosastoilla tulosta tavoitellaan potilasturvallisuuden kustannuksella.

Vuodeosastoille otetaan potilaita ylipaikoille, vaikka henkilöstö on mitoitettu alle minimivaatimusten. Myös lääkehoidossa säästetään, käytössä on vanhoja lääkkeitä tai potilaan tarvitsemat lääkkeet on jätetty kokonaan tilaamatta.

Tampereen Hatanpään puistosairaalan irtisanottu hoitaja Tarja Helenius ja Medonen sairaanhoitaja Outi Virtanen ovat huolissaan potilasturvallisuudesta.

- Jakovirheitä tapahtuu, potilaalla on väärät lääkkeet, liian vähän lääkkeitä tai liian paljon lääkkeitä, koska esimerkiksi kaksoistarkastus, joka pitäisi suorittaa niin se ei välttämättä onnistu, Helenius kuvaa.

- Meiltä ei aina edes löydy niitä lääkkeitä mitä potilailla on, ei yksinkertaisesti tilata tarpeeksi lääkkeitä, Virtanen kertoo.

MedOnen toimitusjohtaja kiistää hoitajien kuvaukset. Hän pitää MedOnen laatua poikkeuksellisen hyvänä.

Hoitajien mukaan laiminlyönteihin puuttuminen tietää potkuja.

Tehystä vahvistetaan että yksityisiä hoivapalveluita tuottavissa yrityksissä koeajalla tapahtuneita työsuhteen purkuja on ollut viime aikoina poikkeuksellisen paljon. Yksinomaan Pirkanmaalla puhutaan kymmenistä vuositasolla.

Lue Tuula Malinin blogi: Terveyskeskussairaalan arkipäivää

Katso Tuula Malinin juttu Tampereelta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot