Mainos
Mainos

Tulotaso vaikuttaa terveyspalvelujen käyttöön

Esimerkiksi lääkärissä käyntiin tulotaso vaikuttaa Suomessa enemmän kuin lähes missään muussa läntisessä OECD-maassa.

Tulotaso vaikuttaa edelleen terveyspalvelujen käyttöön. Stakesin tuoreen raportin mukaan hyvätuloiset saavat tarpeeseensa nähden muita enemmän esimerkiksi leikkaushoitoja, psykoterapiaa, terveystarkastuksia sekä hoivapalveluja kotiin.

Esimerkiksi lääkärissä käyntiin tulotaso vaikuttaa Suomessa enemmän kuin lähes missään muussa läntisessä OECD-maassa.

Palvelujen käytössä on myös merkittäviä eroja, jotka liittyvät sukupuoleen, kotikuntaan sekä kulttuuri- ja kieliryhmiin. Esimerkiksi miesten sepelvaltimotautia hoidetaan aktiivisemmin kuin naisten. Toisaalta työttömien miesten muita huonompi tilanne on kärjistymässä entisestään palvelujen keskityttyä yhä enemmän työterveyshuoltoon.

Sosiaalipalveluista esimerkiksi henkilökohtaisten avustajien, kuljetus- ja tulkkipalveluiden sekä päihdekuntoutujien asumispalveluiden saatavuus vaihtelee puolestaan voimakkaasti asuinkunnan mukaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot