Mainos
Mainos

Tulva hellittää Lapissa

Ounasjoen tulvavedet ovat kääntyneet laskuun Kittilän kirkonkylän kohdalla.

Ounasjoen vedenpinta kävi korkeimmillaan edellisyönä. Veden korkeus ylitti niin sanotun vahinkorajan, mutta vain kolmella senttimetrillä. Lapin Ely-keskuksen mukaan tiistaiyön jälkeen vesi on jatkanut tasaisesti laskuaan.

Suuria vahinkoja Kittilän kirkonkylän alueella aiheuttanut suurtulva vuonna 2005 oli noin 80 senttiä korkeammalla kuin tämän kevään maksimikorkeus.

Ely-keskus muistuttaa, että lähipäivien säätilalla on yhä ratkaiseva merkitys tulvien kehittymisessä. Silti on epätodenäköistä, että vedenpinnan lasku kääntyisi uudelleen nousuun.

Etelämpänä Rovaniemellä vedenkorkeus on myös nyt hitaassa laskussa. Ely-keskuksen mukaan tulvaveden korkeus jäi Rovaniemen seudulla noin puoli metriä vuoden 1993 tulvan korkeustason alapuolelle, aiheutti veden nousu pieniä vahinkoja mökeille ja varastorakennuksille.

Ely-keskus muistuttaa, että tämän kevään suuruisia tulvia esiintyy kerran kymmenessä vuodessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot