Mainos
Mainos

Tulva jatkuu Huittisissa

Huittisissa satoja hehtaareja maata ja useita vapaa-ajan asuntoja on tulvan alla.

Veden pinta pysyy vielä ainakin viikon ajan korkealla Huittisten seudulla Satakunnassa. Näin käy, vaikka vesisateet sääennusteiden mukaan laantuisivat.

- Pirkanmaan järvistä pitää juoksuttaa vettä pois ennen pakkaskautta. Se pitää veden korkealla Kokemäenjoessa, osastopäällikkö Olli Madekivi Lounais-Suomen ympäristökeskuksesta kertoo.

Huittisissa satoja hehtaareja maata ja useita vapaa-ajan asuntoja on tulvan alla. Lisäksi joitakin teitä on suljettu. Satakunnassa on tulvinut myös muualla Kokemäenjoen vesistön alueella ja muun muassa Karvianjoen sekä Loimijoen alueella.

Sateet nostavat järvien pintaa

Järvien vedenpinnat ovat nousseet selvästi alkusyksyn matalista lukemista Etelä-Suomesta Kainuuseen ulottuvalla alueella. Veden nousu jatkuu yhä, kertoo Suomen ympäristökeskus.

Vesi on noussut vesisateiden ja pohjoisessa myös lumen sulamisen vuoksi. Päijänteen juoksutusta on lisätty, mikä nostaa Kymijoen virtaamaa edelleen lähiviikkoina.

Satakunnassa on katkaistu teitä tulvien vuoksi ja vapaa-ajan asuntoja on kastunut. Kokemäenjoen virtaama pysyy erittäin suurena ainakin jouluun asti. Myös Karvianjoen virtaamat ja vedenkorkeudet ovat talvikauden ennätyslukemissa.

Saimaan pinta nousee, mutta se on edelleen keskimääräistä matalammalla. Myös Kallaveden ja Pielisen pinnat kohoavat ripeästi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme