Mainos
Mainos

Tulva uhkaa rakennuksia Lapissa

Jokivesi nousee Patokosken alueella noin kymmenen senttiä tunnissa.

Ounasjoen vesi on alkanut nousta ja uhkaa jo joitakin rakennuksia Lapissa. Tulvajohtaja Kauko Haikola Lapin ympäristökeskuksesta kertoo, että pahin tilanne on Patokosken kohdalla Rovaniemellä ja Kittilän Kaukosessa.

- Marraskosken yläpuolella Iisinginsuvannossa on viisi kilometriä pitkä jääpato, ja se on nostanut vettä Patokosken alueelle. Siellä on rakennuksia vaarassa, Haikola selvittää.

Jokivesi nousee Patokosken alueella noin kymmenen senttiä tunnissa. Haikolan mukaan pelastusviranomaiset ovat ryhtyneet suojaamaan kahta rivitaloa muun muassa maapenkereillä ja muovilla. Pelastusviranomaiset ovat varautuneet myös evakuoimaan asukkaita.

Parikymmentä kilometriä Kittilästä etelään sijaitsevassa Kaukosessa ollaan niin ikään tulvavalmiudessa. Haikolan mukaan Ounasjoen vesi on siellä noussut jo lähelle vahinkorajaa. Jos vesi nousee vielä puolisen metriä, rannassa sijaitsevat omakotitalot ovat vaarassa kastua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme