Mainos
Mainos

Tulvahuippuja tiedossa lähipäivinä

Sulavan lumen aiheuttamat tulvat ovat alkaneet Etelä- ja Lounais-Suomessa sekä Etelä-Pohjanmaalla. Suomen ympäristökeskus arvioi, että näillä alueilla monien jokien tulvahuiput saavutettaisiin tänään tai alkuviikosta.

Maanantaina tai tiistaina tulvien odotettiin olevan suurimmillaan Keravanjoessa, Ypäjällä Loimijoessa ja Eurajoen vesistöalueen Ylänteenjoessa. Myöhemmin tällä viikolla tulvahuippuja nähtäneen Helsingin Oulunkylässä Vantaanjoessa ja Karjaanjoen vesistöalueen Nummenjoessa.

Pohjanmaalla tulvat ovat huipussaan hieman Etelä-Suomea myöhemmin. Lapissa huippuja odotetaan huhtikuun lopulla tai toukokuussa. Lähipäivien lämpötila ja sateisuus vaikuttavat merkittävästi tulvimiseen.

Tieliikenteelle tulvista ei ainakaan toistaiseksi ole ollut suurta haittaa. Tieliikennekeskuksen mukaan Porvoon suunnalla on suljettu pienehkö Sannaistentie, ja Kirkkonummella tarkkaillaan Eestintien tilannetta. Myös vanhan Porintien eli 120-tien tilannetta Lahnuksen kohdalla tarkkaillaan.

Muualla Suomessa ei Tieliikennekeskuksen mukaan ole jouduttu sulkemaan teitä tulvien vuoksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme