Mainos
Mainos

Tulvakorvausten maksu alkaa ensi kuussa

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan ensi vaiheessa korvauksia maksetaan vain asuinrakennuksille aiheutuneista vahingoista.

Maa- ja metsätalousministeriö maksaa ensimmäiset tulvavahinkokorvaukset joulukuussa. Ministeriö tiedotti tänään, että ensi vaiheessa korvauksia maksetaan vain asuinrakennuksille aiheutuneista vahingoista.

Valtion talousarviossa korvauksiin on varattu 1,7 miljoonaa euroa, mutta se ei riitä edes kaikkiin asuinrakennusvahinkojen korvauksiin. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan tulvakorvauksiin on esitetty neljän miljoonan euron lisämäärärahaa. Tätä voidaan käyttää vasta sitten, kun EU:n komissio on hyväksynyt lisämäärärahojen käytön kaikkiin vahinkokohteisiin.

EU-käsittely vie aikansa, minkä vuoksi korvaukset tulvavahingoista maksetaan kahdessa osassa. Toisessa vaiheessa maa- ja metsätalousministeriö maksaa loput asuinrakennusvahinkojen hyväksytyistä korvauksista sekä korvaukset muista hyväksytyistä tulvavahingoista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme