Mainos
Mainos

Tulvariskejä huomioidaan liian vähän

Tulvasuojelu vaatisi kuntarajat ylittävää yhteistyötä.

Tulvariskejä otetaan huomioon yhdyskuntasuunnittelussa heikosti, kertoo Teknillisen korkeakoulun (TKK) tuore raportti. TKK:n Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskuksen tutkimusraportin mukaan myös tiedon taso tulvariskeistä vaihtelee kunnissa.

Ongelmana on se, että koko vesistöalueen kattava tulvasuojelu vaatii kuntarajat ylittävää yhteistyötä. Kaikkein heikointa tulvariskien huomioon ottaminen on maakuntakaavassa.

Tutkimuksessa tarkasteltiin yhdyskuntasuunnittelun ja tulvariskien hallinnan välisiä yhteyksiä Suomen kunnissa. Sen mukaan alueiden käytöllä ja yhdyskuntasuunnittelulla on keskeinen rooli sekä tulvariskien muotoutumisessa että niiden hallinnassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot