Mainos
Mainos

Tulvat jatkuvat pitkälle ensi viikkoon – pelastuslaitos varoittaa pysymään poissa tulvavedestä

Pelastuslaitoksen mukaan Länsi-Uuttamaata vaivanneet tulvat jatkuvat vielä ensi viikollakin. Torstai-illalle on odotettavissa runsasta sadetta, ja sateet jatkuvat perjantaille asti.

Tulvien torjuntatyöt ovat parhaillaan käynnissä, ja tulvien odotetaan jatkuvan pitkälle ensi viikkoon, mahdollisesti koko viikon ajan. Ojat ja purot ovat täynnä eikä maa ime vettä, joten ensi viikolle luvatut sateet voivat nostaa tulvia uudestaan, pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Tulvat haittaavat edelleen myös Turunväylän liikennettä. Espoossa Kehä III:n liittymän ja Tuomarilan liittymän välillä on vain yksi kaista auki molempiin suuntiin, joten liikenne saattaa ruuhkautua. Tietä suojaamaan on kasattu noin 500 metriä pitkä hiekkasäkkivalli, jota vahvistetaan torstai-illan aikana.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle ei ole tullut tänään uusia tulviin liittyviä pelastus- tai vahingontorjuntatehtäviä. Pelastuslaitos kehottaa alueen asukkaita varautumaan tulvien jatkumiseen ja siirtää omaisuuttaan pois nousevan veden läheisyydestä.

Pelastuslaitoksen mukaan tulvavedestä tulee pysyä poissa, sillä se voi sisältää jätevettä ja kemikaaleja. Pinnan alla voi olla myös yllättäviä esteitä ja kuoppia ja tulvavedet ovat voineet nostaa viemärinkansia paikoiltaan. Myös lapsia kannattaa varoittaa tulvaveden vaaroista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme