Mainos
Mainos

Tulvat laantuneet - järvien pinnat edelleen nousussa

Meren rantoja ja sisämaan järviä ja jokia kuluvan kuun aikana koetelleet tulvat ovat Suomen ympäristökeskuksen mukaan laantumassa, eikä uusia ole näköpiirissä.

Joidenkin isojen järvien pinnat nousevat kuitenkin edelleen.

Johtava hydrologi Bertel Vehviläinen Suomen ympäristökeskuksesta kehottaa järvenranta-asukkeja ja mökkiläisiä tarkastamaan, että vesi ei ole päässyt aiheuttamaan vahinkoja.

- Järvet täyttyvät aina vähän hitaammin ja ne purkautuvat vähän hitaammin, joten se tulva, joka joista jo meni, pysyy sitten pidempään. Jos omistaa mökin rannalla, kannatta käydä katsomassa mitä sille kuuluu jos on mahdollisuus. Vesi on järvien rannoilla paljon korkeammalla kuin mitä se oli pari viikkoa sitten.

Ilmatieteenlaitoksen meteorologi Pauli Jokinen arvioi, että meren pinta ei nouse lähipäivinä.

- Jatkuneet länsivirtaukset ovat nostaneet Itämeren vesimäärää niin, että meriveden korkeus on noin puoli metriä tavanomaista korkeammalla, vaikka ei olisi kovaa myrskyä. Uudenvuoden kieppeillä pitäisi olla poutasäätä ja heikompia tuulia, tällä hetkellä ei ole näkyvissä rannikkotulvia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme