Mainos
Mainos

Tulvat uhkaavat Etelä-Suomea pääsiäisenä

Pahimpia tulvia odotetaan tänä keväänä Etelä-Suomen jokiin, missä jokien pinta on jo nyt alkanut nousta. Ensimmäiset tulvat ovat edessä viikon kuluttua, ja tulvahuippu ajoittuu pääsiäisen jälkeen.

Alkava tulva näkyy tällä hetkellä jään pinnalle nousseena vetenä. Vedenpinta kohoaa muutaman sentin päivävauhtia.

– Pääsiäisen aikaan pitäisi olla edessä reipasta vedennousua, kertoo Suomen Ympäristökeskuksen johtava hydrologi Bertel Vehviläinen.

Vehviläinen kehottaa tulva-alueilla asuvia miettimään, mistä voisi hankkia talonsa suojaksi muovia ja maata.

Pahimmat tulvaennusteet toteutuvat, jos sää jatkuu lämpimänä ja tulee vesisateita. Jos jääpatoja syntyy, ne pahentavat tilannetta. Jos taas pääsiäisen jälkeen iskee takatalvi, ei tulvaongelmia tule.

Ensimmäisenä tulvivat pienet Etelä-rannikon joet, kuten Espoonjoki, Sipoonjoki ja Taasianjoki.

Etelä-Suomen lisäksi tavanomaista suurempia tulvia ennustetaan Etelä-Pohjanmaalle. Sen sijaan Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa tulvakevät näyttää tavanomaiselta.

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot