Mainos
Mainos

Tulvavahinkojen ehkäisyyn paljon keinoja

Viranomaiset uskovat, että tulvakarttojen ja -ennusteiden laadinta sekä vedenkorkeuden arviointi uusia rakennuksia kaavoitettaessa voivat ehkäistä tulvavahinkoja.

Mittavia tulvavahinkoja on jatkossa mahdollista vähentää muun muassa tulvakarttojen ja -ennusteiden avulla. Näin uskotaan ainakin maa- ja metsätalousministeriössä sekä Suomen ympäristökeskuksessa.

Vesiviranomaisten mukaan tärkein ennaltaehkäisyn keino on huomioida tulvavedenkorkeudet uusien rakennusten kaavoittamisessa. Nykyisiä tulva-alueilla olevia asuntoja voidaan suojella pengerryksin sekä väliaikaisilla toimenpiteillä, kuten kevytseinillä ja hiekkasäkeillä.

- Tiedotuksen tehostaminen on työssä keskeistä, sanoo vesivarayksikön päällikkö Markku Maunula Suomen ympäristökeskuksesta.

Vahinkoja ehkäiseviä toimenpiteitä on koottu viime vuonna julkaistuun suurtulvatyöryhmän loppuraporttiin. Tehtävien koordinoinnista ja rahoituksesta vastaa maa- ja metsätalousministeriö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot