Mainos
Mainos

Tulvavedet likaavat kaivoja

Tulvavedet pääsevät tunkeutumaan helposti huonokuntoisiin kaivoihin. Suomen ympäristökeskus arvioi, että puolet Suomen kaivoista kaipaa kunnostusta.

Tulvavedet ovat lianneet vesijohtoveden lisäksi myös kaivoja. Kaivoihin pääsee kulkeutumaan pintavesiä, jolloin kaivovesi on vaarassa saastua. Veden samea väri, haju tai kaivon yläreunaan noussut vedenpinta kielivät ongelmista.

Tilannetta vaikeuttaa kaivojen huono kunto. Suomen ympäristökeskus arvioi, että Suomen yli puolesta miljoonasta kaivosta lähes puolet tarvitsee kunnostusta. Myös huonot jätevesijärjestelmät voivat heikentää kaivoveden laatua.

Pintaveteen sekoittunutta kaivovettä ei pidä juoda keittämättä, ennen kuin veden laatu on tutkittu, neuvoo insinööri Toivo Lapinlampi Suomen ympäristökeskuksesta.

- Parasta olisi ottaa yhteys lähimpään talousvettä tutkivan laitoksen laboratorioon, josta saa ohjeet miten näyte otetaan. Näytteenottamisen jälkeen tulokset saa noin viikossa, Lapinlampi neuvoo.

(MTV3)

(Uutiset klo 8 06.08.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot