Mainos
Mainos

Tulvavedet valtaavat jo asuinrakennuksia Kuortaneella

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat piinaavat edelleen Kainuuta ja Pohjanmaata. Esimerkiksi Siikajoella Pohjois-Pohjanmaalla on satanut viimeisen vuorokauden aikana yli 50 millimetriä.

Kuortaneella taajamatulvat ovat nostaneet vettä asuintaloihin ja Kajaanissa, Kalajoella ja Oulaisissa vettä on valunut kellareihin. Taajamatulvia on muillakin alueilla.

Taloudellisia vahinkoja aiheuttaa myös tulvaveden nouseminen pelloille. Siikajoen seudulla tulva-alue saattaa Suomen ympäristökeskuksen ennusteen mukaan kasvaa jopa 2 500 hehtaariin.

Ongelmia on myös jätevedenpuhdistamoilla Kala- ja Pyhäjokivarressa. Lisäksi samoilla seuduilla on jouduttu sulkemaan paikallisteitä.

Kesätulvat harvinaisia

Johtava hydrologi Bertel Vehviläinen Suomen ympäristökeskuksesta pitää tällaisia kesätulvia hyvin harvinaisina. Vehviläisen mukaan tulvien syynä on se, että reilun viikon aikana on satanut normaalisti parin kuukauden aikana saatava sademäärä.

Hän kuitenkin uskoo, että tilanne helpottuu lähipäivinä.

– Huomenna ei pitäisi enää sataa, eli kyllä ne vedet lähtevät nyt laskemaan. Jos kuitenkin katsotaan pidemmälle, niin ei tiedä, miten kauan lasku taas kestää. Ennusteissa ei tällaisia sademääriä kuitenkaan näy, Vehviläinen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot