Mainos
Mainos

Tulvavesi kääntyi jo laskuun Salossa

Tulvavesi laskee edelleen Salossa. Uskelanjoen vesi oli illansuussa enää runsaan metrin normaalia korkeammalla.

Jään raivaaminen joesta kaivinkoneilla on tällä erää lopetettu. Jäät sumppuuntuivat iltapäivällä Salon Vuohensaareen, ja vaurioitunut Vuohensaarentie on suljettu liikenteeltä.

Tien korjaustyöt aloitetaan huomenna.

Vesi oli pahimmillaan puolitoista metriä normaalia korkeammalla.

—Näyttää siltä, että nyt on selvitty pienemmällä hässäkällä kuin viime vuonna, arvioi Salon kaupungin viestintäpäällikkö Teija Järvelä.

Suurimmassa vaarassa oli Meriniityn teollisuusalue, missä vesi nousi osittain kiinteistöjen pihoille. Alueella sijaitsevat muun muassa paikallinen sähköyhtiö ja jätevedenpuhdistamo.

Jäitä raivattiin kaivinkoneilla

Uskelanjoen - salolaisten suussa Salonjoen - Moisionkoskeen kertynyt jääpato lähti liikkeelle sunnuntaina puolenpäivän aikaan. Sen jälkeen joen alajuoksulle muodostui jäätulppa, jota purki iltapäivällä neljä kaivinkonetta. Jäätä nostettiin maalle, jotta vesi pääsi virtaamaan sujuvammin mereen.

—Kaivinkoneet olivat ensiarvoisessa asemassa tulvan hillitsemisessä, kertoo päivystävä palomestari Mika Kontio Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta.

Palomestari Kontio arvioi illansuussa, että vesi saattaa myöhemmin illalla tai yön aikana nousta uudelleen. Päivän sulamisvedet ehtivät yleensä jokiin asti vasta illalla tai yöllä.

Pian tulvii Pohjanmaalla

Varsinais-Suomessa vesi nousi korkealle myös Perniössä, missä Perniönjoen vesi tulvi muutamien talojen kellareihin.

Muutamia Etelä-Suomen teitä oli tänään suljettuina tielle nousseen veden vuoksi. Vesi katkaisi ainakin Kyläjoentien Nurmijärvellä ja Ruonantien Raumalla. Kruunupyyssä Pohjanmaalla lauantaina sortunut tie oli tänään saatu korjatuksi.

Etelä-Pohjanmaalla Kyrönjoki nousi sunnuntaina Nikkolassa yli kolme metriä normaalia korkeammalle. Jääpatoa purettiin muun muassa Lapväärtinjoella.

—Alkuviikosta Etelä-Pohjanmaan jokiin todennäköisesti tulee jääpatoja. Pahimmat paikat ovat siellä edessä alkavalla viikolla, arvioi johtava hydrologi Bertel Vehviläinen Suomen ympäristökeskuksesta.

(MTV3 - STT)

Katso Heikki Kauhasen juttu Salosta (Seitsemän uutiset 10.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme