Mainos
Mainos

Tulvavesien alla reilusti yli 10 000 hehtaaria

Syystulva on levinnyt jopa 15 000 hehtaarin alueelle Pohjanmaalla, arvioi Etelä-Pohjanmaan ely-keskus. Tämän lisäksi tulva piinaa Varsinais-Suomea ja erityisesti Siikaista, jossa tulvahuipun ennustetaan osuvan huomiselle.

Pohjanmaalla suurin tulva-alue on Kyrönjoella, jonka pengerrysalueilta on tänään aloitettu vesien pumppaaminen takaisin jokeen. Vesien alla on Kyrönjoella noin 8 000 hehtaaria, Jalasjoella noin 2 000 hehtaaria, Kauhajoen alueella noin 3 000 hehtaaria ja joen alaosalla noin tuhat hehtaaria.

Vesi on noussut ely-keskuksen arvion mukaan Pohjanmaalla sataan asuinrakennukseen, joista suurin osa on Kauhajoella ja Kristiinankaupungissa Lapväärtin taajamassa. Tulvavesi on vallannut myös useita kouluja, kasvihuoneita, teollisuusrakennuksia sekä yhden kalanviljelylaitoksen.

Alueen vedenkorkeudet ja virtaamat ovat laskeneet päivän aikana Kyrönjoella, Laihianjoella, Maalahdenjoella, Närpiönjoella, Teuvanjoella ja Lapväärtin-Isojoella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot