Mainos
Mainos

Tulvavesien alla reilusti yli 10 000 hehtaaria

Syystulva on levinnyt jopa 15 000 hehtaarin alueelle Pohjanmaalla, arvioi Etelä-Pohjanmaan ely-keskus. Tämän lisäksi tulva piinaa Varsinais-Suomea ja erityisesti Siikaista, jossa tulvahuipun ennustetaan osuvan huomiselle.

Pohjanmaalla suurin tulva-alue on Kyrönjoella, jonka pengerrysalueilta on tänään aloitettu vesien pumppaaminen takaisin jokeen. Vesien alla on Kyrönjoella noin 8 000 hehtaaria, Jalasjoella noin 2 000 hehtaaria, Kauhajoen alueella noin 3 000 hehtaaria ja joen alaosalla noin tuhat hehtaaria.

Vesi on noussut ely-keskuksen arvion mukaan Pohjanmaalla sataan asuinrakennukseen, joista suurin osa on Kauhajoella ja Kristiinankaupungissa Lapväärtin taajamassa. Tulvavesi on vallannut myös useita kouluja, kasvihuoneita, teollisuusrakennuksia sekä yhden kalanviljelylaitoksen.

Alueen vedenkorkeudet ja virtaamat ovat laskeneet päivän aikana Kyrönjoella, Laihianjoella, Maalahdenjoella, Närpiönjoella, Teuvanjoella ja Lapväärtin-Isojoella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme