Mainos
Mainos

Tulvista miljoonavahingot - Karvianjoen tulvat eivät hellitä vieläkään

Jo yli viikon jatkuneet tulvat Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla ovat aiheuttamassa jopa miljoonien eurojen vahingot.

Pahimmilla tulva-alueilla on kastunut yli sata taloa ja peltoalueita on jäänyt veden alle yli 10 000 hehtaaria, kertoo Suomen ympäristökeskus.

Tulvavesi on noussut myös useisiin kouluihin ja teollisuusrakennuksiin Lapväärtissä sekä kalanviljelylaitokseen Isojoella.

Suomen ympäristökeskuksen karkeiden laskujen mukaan Etelä-Pohjanmaan tulvavahinkojen kustannukset nousevat ainakin 2,6 miljoonaan euroon. Kristiinankaupungiissa Pohjanmaalla vahingot ovat arviolta 2,8 miljoonaa euroa.

Jokien vedenpinnat ovat kuitenkin kääntyneet jo laskuun.

Sen sijaan Satakunnassa Karvianjoki jatkaa yhä tulvimistaan. Suomen ympäristökeskuksen mukaan koko Satakunnan tulva-alueen laajuus on jo tuhansia hehtaareja.

Joen tulviminen on aiheuttamassa vaurioita ainakin parillekymmenelle asuinrakennukselle sekä lukuisille kesämökeille.

Vahingot ovat jäävät kuitenkin pienemmiksi kuin Pohjanmaalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot