Mainos
Mainos

Tunnettu suomalaisvanki karkasi Tanskassa

Aseellisesta ryöstöstä tuomittu suomalainen vanki karkasi tiistaina Kööpenhaminassa. 28-vuotias Mika Tapio Leino karkasi ollessaan käymässä Hvidovren sairaalassa.

Tanskan poliisi pitää vankia "yhtenä maan vaarallisimmista". Hänet tuomittiin helmikuussa kuudeksi vuodeksi vankeuteen ryöstöstä. Hän oli pankkiryöstöä tehdessään ampunut kahdesti kohti autoa, joka seurasi häntä.
Leino karkasi Vestre Fängselin vankilasta Kööpenhaminasta jo lokakuussa ollessaan ulkoilemassa vankilan pihalla. Leino saatiin kiinni kuukauden kuluttua, mutta poliisit joutuivat ampumaan varoituslaukauksen taltuttaakseen aseistautuneen Leinon.

Leinon uusi pako herätti tiistaina kitkeriä kommentteja Kööpenhaminan rikospoliisin keskuudessa.
-Edellisen välikohtauksen jälkeen ilmoitimme vankilaan, että hän on yksi maan vaarallisimpia vankeja ja että häntä on syytä pitää erityisesti silmällä. Tällä tavalla he sitten hoitivat silmälläpidon, sanoi apulaisrikostarkastaja Carsten Damsgaard.
(STT-RB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme