Mainos
Mainos

Tunteikkaat kuvat: Poliisihevoset ilahduttivat sotavammasairaalan potilaita

Kaunialan sotavammasairaalassa on huomattu, että eläinterapia toimii heti. Näin kävi myös eilen, kun ratsupoliisin hevoset kävivät sairaalan pihalla Kauniaisissa, kertoo sairaalan toimitusjohtaja Mervi Ahlroth.

– Monet asukkaistamme ovat sotainvalideja, jotka ovat olleet paljon hevosten kanssa tekemisissä ratsuväkiaikoinaan tai sodan jälkeen maataloudessa. He olivat hevosista aivan innoissaan.

Ahlroth kertoo pyytäneensä nimenomaan ratsupoliisin hevosia, koska ne ovat takuukilttejä.

– Vuoteessa ollut potilas hihkui: "Ihanaa, ihanaa, hevosia".

Myös muut eläimet ilahduttavat sairaalan väkeä säännöllisesti. Hali-Berni -koirat käyvät säännöllisesti potilaiden siliteltävinä. Ne ovat koiria, jotka pitävät erityisesti silittelystä ja halailusta.

– Asumispalveluyksikössämme on myös kissa. Osa asukkaista on dementoituneita ja eivät tule yleensä ulos huoneestaan, mutta tulevat kissan kanssa leikkimään. He eivät muista kenenkään nimiä, mutta kissan nimen he kyllä muistavat ja sanovat "Tämä on Väinö", kertoo Ahlroth.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme