Mainos
Mainos

Tuntemattomia sotilaita siunattiin Lappeenrannassa

Kaatuneiden muistopäivän juhlallisuuksissa Lappeenrannassa haudattiin tänään 46 tunnistamattomaksi jäänyttä sotilasta, jotka oli löydetty Venäjälle luovutetuilta alueilta.

Kaatuneiden muistopäivän juhlallisuuksissa haudattiin tänään tunnistamattomaksi jääneitä sotilaita.

Lappeenrannan sankarihautausmaahan siunattiin tänään, kaatuneiden muistopäivänä, tunnistamattomaksi jääneitä sotilaita. 46:n tunnistamatta jääneiden sotilaiden siunaustilaisuudessa puhunut kenttärovasti Valde Palola totesi, että suomalaisen sotilaan toiveena on aina ollut tulla haudatuksi kotimaan multiin.

Suomen ja Venäjän kesken vuonna 1992 solmitun valtiosopimuksen nojalla on Venäjälle luovutetuilla alueilla vuodesta 1993 alkaen etsitty kentälle jääneitä suomalaisia sotilaita. Tähän mennessä Suomeen on tuotu 850 sotilaan jäänteet. Heistä 200 on tunnistettu ja haudattu tai lähiaikoina haudataan kotiseurakuntiensa sankarihautoihin eri puolille Suomea.

Pääministeri Matti Vanhanen kiitti muistosanoissaan Sotavainajien muiston vaalimisyhdistystä, joka on vastannut etsintätyöstä luovutetuilla alueilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme