Mainos
Mainos

Tuohtunut junamatkustaja: "Kuulutukset olivat ala-arvoisia"

Paluumatka Pendolino-junalla sai Seppo Taipaluksen veren kiehumaan sunnuntaina, kun etappi Helsingistä Seinäjoelle viivästyi tuntitolkulla.

Kaskisilla asuvan Taipaluksen mielestä varsinkin matkustajille tiedottaminen ontui pahasti. Hänen mukaansa kuulutukset tulivat junassa vain suomeksi ja ne olivat "ala-arvoisia".

-Ilmeisesti sama konduktööri on ollut äänessä koko ajan. Samat kuulutukset ovat toistuneet: "Odottelemme ja odottelemme. Tässä vaiheessa ei voi mitään muuta kuin toivoa", Taipalus kertoi STT:lle puhelimitse istuessaan edelleen junan kyydissä.

-Ne vain toivat hilpeyttä porukkaan. Kunnon naurunremahduksia on tullut, hän jatkoi.

Matkanteon venyminen johtui siitä, että Parkanon eteläpuolelle sunnuntaiaamuna pysähtynyt juna sekoitti pääradan liikenteen perin pohjin. Taipaluksen oli määrä perillä Seinäjoella puolenpäivän aikoihin, mutta juna myöhästyi aikataulusta lopulta yli kolme tuntia.

-Junassa on vain yksi ravintolavaunu ja yksi ainut myyjätär, joten siellä on koko ajan aivan hirveät jonot. Ei minullakaan mitään juotavaa ole, mutta kyllä tässä pärjäillään, Taipalus luonnehti.

Taipaluksen mukaan hänen vieressään junassa istui koulupoikia, jotka olivat erityisen pettyneitä, koska he eivät ehtineet Ouluun jääkiekkopeliin.

-En ole kauhean kiukkuisia ihmisiä kuitenkaan nähnyt, Taipalus kuvaili.

Paluumatka Thaimaasta tuntui kintereissä

57-vuotias Taipalus oli palannut Thaimaan Bangkokista Helsinki-Vantaan lentoasemalle, ja kintereissä painoi vielä noin kymmenen tunnin lento.

-Vähän niin kuin väsyksissä tässä ollaan, hän sanoi.

Taipalus ei kuitenkaan ollut niin närkästynyt, että olisi tekemässä reklamaatiota VR:lle.

-Kyllä tässä vähän jotain protestimieltä on ollut ilmassa. Valitsin Pendolinon, koska ajattelin sen olevan nopein tapa matkustaa, hän hekotteli.

Katso Tuula Malinin raportti Tampereelta

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme