Mainos
Mainos

Tuomareiden sivutoimia luvanvaraisiksi

Tuomarien ja tuomioistuinten esittelijöiden luvattomat sivutoimet esimerkiksi välimiesoikeuksissa muuttuvat luvanvaraisiksi.

Tänään eduskunnalle annettu lakiesitys haluaa muuttaa nykyistä käytäntöä, jossa sivutoimista riittää vain ilmoitus. Esityksen tavoitteena on turvata tuomioistuinten riippumattomuus ja itsenäisyys. Tämän lisäksi siinä korostetaan tuomioistuinten vastuuta, kun ne harkitsevat, voiko tuomarille sallia sivutoimen.

Sivutointa koskevan lupahakemuksen yhteydessä esitetyt tiedot välimiesoikeusriidan asianosaisista olisivat salassa pidettäviä.

Ylimpien tuomareiden palkkausta tarkistetaan

Hallituksen antoi eduskunnalle tänään myös esityksen korkeimpien tuomioistuimien tuomareiden palkkauksen tarkistamisesta. Tarkistusjärjestelmän muutoksen ei sanota kuitenkaan merkitsevän tuomareiden palkkauksen tasokorotusta.

Tuomareiden palkantarkistukset tehtäisiin välittömästi samalla tavalla kuin valtioneuvosto päättää ylimpien virkamiesten, joita on noin 100, palkantarkistuksista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme