Mainos
Mainos

Tuomas Kyrö on ensi maanantain tähti

Tuomas Kyrön teos Miniä aloittaa uuden suomalaisen Kirjan ja ruusun päivän perinteen. Kirjan ja ruusun päivän teos annetaan maanantaina 23.4. kaupan päälle kirjoja ostaville lukijoille, eikä sitä ole mahdollista saada enää tapahtumapäivän jälkeen. Kirjakauppiaat odottavat tempauksen lisäävän kirjamyyntiä ja nostavan Miniän keräilykappaleeksi. Teos kertoo kyrömäisesti arkipäivän tragikomiikasta.

Teoksessa helsinkiläisminiä saa viikonloppuvieraaksi metsäläisen appiukkonsa ja selkkauksiahan siitä syntyy. Miniä on nelikymppinen helsinkiläinen uranainen, jonka vastuulla on merkittävän kansainvälisen yhteistyöhankkeen toteutuminen. Mielensäpahoittavasta 80-vuotiaasta appiukosta hänet erottavat ikä, sukupuoli, asuinpaikka, ruokavalio ja arvomaailma. "En minä moiti. Minä vain neuvon." "Ei, en minä neuvo, kunhan sanoin."

Kirjan julkaisemisen takana ovat kotimaiset kirjakauppiaat, jotka haluavat nostaa Kirjan ja ruusun päivän vihdoin lukemisen merkkipäiväksi.

Menestyskirjailija esiintyy ja signeeraa teoksiaan Helsingin Aleksin Suomalaisessa Kirjakauppassa klo 15.30. Sieltä hän jatkaa jakamaan omistuskirjoituksia Akateemiseen Kirjakauppaan klo 16.15. Päivän aikana Akateemisessa esiintyvät myös esimerkiksi Katherine Pancol, Sinikka Nopola, Jari Järvelä, Kirsti Mäkinen, Eino Leino ja Stefan Bremer.

Tämän hetken suosituin kirjailija Tuomas Kyrö on maantaina 23. huhtikuuta Huomenta Suomen vieraana klo 8.49.

Lue tästä mtv3.fi/kirjat-sivuston arvioTuomas Kyrön tuoreesta teoksesta Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme