Mainos
Mainos

Tuomioistuinten tehtäviä maistraateille

Isyyden vahvistamiset ja monet rekisteröinnit siirtyvät maaliskuun alussa tuomioistuimilta maistraattien hoidettavaksi.Uudistuksen tarkoituksena on helpottaa tuomioistuinten keskittymistä päätehtäväänsä eli tuomitsemistoimintaan.

Maistraatit hoitavat kuun alusta lähtien avioehtojen ja avio-oikeuden poistamista koskevat vaatimukset, läheisten välisten lahjojen rekisteröinnit, aviovarallisuussuhteeseen sovellettavaa lakia koskevien sopimusten rekisteröinnit ja osituskirjojen rekisteröinnit.

Isyys täytyy vahvistaa kotipaikkakunnan maistraatissa, mutta rekisteröinnit voi hoitaa missä tahansa maistraatissa. Isyys vahvistetaan esimerkiksi silloin, kun avopari saa lapsen. Rutiininomaisia vahvistamisia kertyy vuosittain noin 21 000 ja muita nyt maistraateille siirtyviä tehtäviä muutamia tuhansia.

Käräjäoikeus vahvistaa isyyden jatkossakin niissä tapauksissa, joissa isyyttä ei tunnusteta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot