Mainos
Mainos

Tuomioja: Alkoholipolitiikkaa jatkettava

Ulkoministeri Erkki Tuomioja haluaa järkevän alkoholipolitiikan jatkuvan veronalennuksista huolimatta. Hän uskoo hintojen laskun johtavan väistämättä käyttöhaittojen ja ennenaikaisten kuolemien määrän kasvuun.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vaatii, että Suomi jatkaa järkevää alkoholipolitiikkaa EU-oloissakin, vaikka alkoholiveroa ensi vuonna alennetaan.

- Alkoholikuolleisuuden kasvu on EU-jäsenyyden yksi, alusta asti tiedossa ollut hinta, jonka maksuunpanoa siirtymäajoilla on vain vähän saatu lykättyä, Tuomioja kirjoittaa kotisivuillaan.

Toiveet siitä, että tänä aikana EU:n puolella olisi voitu saada aikaan ymmärrystä pohjoismaiselle alkoholipolitiikalle ja tukea haittojen vähentämiselle ovat jääneet ulkoministerin mukaan turhiksi.

Alkoholin ja tupakan hintojen lasku johtaa Tuomiojan mukaan väistämättä niiden käytöstä seuraavien haittojen ja ennenaikaisten kuolemien kasvuun. Toiveet kulutuskäyttäytymisen äkillisestä muutoksesta ovat hänen mielestään hurskastelua. Tuomioja mukaan on vaikeaa arvioida, millainen alkoholiveromuutos minimoisi kulutuksen kasvun. Hän toteaa, että hallituksen on vielä huolellisesti arvioitava, mikä olisi vähiten tappava tapa sopeutua edessä olevaan ikävään tilanteeseen, kun alkoholi- ja tupakkaveroa lasketaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme