Mainos
Mainos

Tuomioja: Alkoholipolitiikkaa jatkettava

Ulkoministeri Erkki Tuomioja haluaa järkevän alkoholipolitiikan jatkuvan veronalennuksista huolimatta. Hän uskoo hintojen laskun johtavan väistämättä käyttöhaittojen ja ennenaikaisten kuolemien määrän kasvuun.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vaatii, että Suomi jatkaa järkevää alkoholipolitiikkaa EU-oloissakin, vaikka alkoholiveroa ensi vuonna alennetaan.

- Alkoholikuolleisuuden kasvu on EU-jäsenyyden yksi, alusta asti tiedossa ollut hinta, jonka maksuunpanoa siirtymäajoilla on vain vähän saatu lykättyä, Tuomioja kirjoittaa kotisivuillaan.

Toiveet siitä, että tänä aikana EU:n puolella olisi voitu saada aikaan ymmärrystä pohjoismaiselle alkoholipolitiikalle ja tukea haittojen vähentämiselle ovat jääneet ulkoministerin mukaan turhiksi.

Alkoholin ja tupakan hintojen lasku johtaa Tuomiojan mukaan väistämättä niiden käytöstä seuraavien haittojen ja ennenaikaisten kuolemien kasvuun. Toiveet kulutuskäyttäytymisen äkillisestä muutoksesta ovat hänen mielestään hurskastelua. Tuomioja mukaan on vaikeaa arvioida, millainen alkoholiveromuutos minimoisi kulutuksen kasvun. Hän toteaa, että hallituksen on vielä huolellisesti arvioitava, mikä olisi vähiten tappava tapa sopeutua edessä olevaan ikävään tilanteeseen, kun alkoholi- ja tupakkaveroa lasketaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot